2017-06-19 12:19:48• hírek • Kocsis Zoltán

Ezüstérmes lett a Vaida-Matei páros a badeni Európa-bajnokságon

fotók: www.cev.lu
fotók: www.cev.lu

Szenzációs eredményt ért el a Vaida Beáta – Adriana-Maria Matei kettős, amely ezüstérmet szerzett vasárnap az ausztriai Badenben lezárult U22-es strandröplabda Európa-bajnokságon. A Romániát képviselő szatmári lányok a csoportkörben játszmát sem veszítettek, de a döntőre elfogyott az erejük az oroszok ellen.

Badenben az Európai Röplabda-szövetség által szervezett, 22 éven aluliaknak kiírt Európa-bajnokságon népes mezőny gyűlt össze: 25 ország (Ausztria, Fehéroroszország, Bulgária, Ciprus, Csehország, Anglia, Dánia, Spanyolország, Finnország, Franciaország, Németország, Izrael, Magyarország, Koszovó, Olaszország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Oroszország, Svájc, Törökország és Ukrajna) 36 csapattal képviseltette magát.

Matei és Vaida az A jelű csoportban előbb egy ukrán, majd egy osztrák, végül pedig egy lengyel párost győzött le – játszmaveszteség nélkül. A nyolcaddöntőben következett aztán egy litván páros, a negyeddöntőben pedig egy német – mindkét meccset 2-1-re nyerték a szatmáriak.

Az elődöntőben egy újabb német csapat, a Lisa Arnholdt – Leonie Welsch páros is hiába próbálta megállítani Adrian Pricop tanítványait, akik ezúttal is 2-1-re nyertek és jutottak be a döntőbe. Mint később kiderült, az Eb. bronzérmesei ellen...

A finálében aztán elfogyott a lendület és picit talán az erő is, Beáta és Adriana nem tudott mit kezdeni a Szvetlana Kolomina – Nagyezsda Makroguzova orosz kettőssel, amely játszmát sem veszített és így állhatott fel Európa trónjára.

A Magyarországot képviselő Papp Lujza – Dénesi Dalma páros mindhárom meccsét elveszítve nem jutott tovább csoportjából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: